Søk i denne bloggen

lørdag 3. desember 2011

3 desember


Jeg brukte en middels stor kasse, beoldt bakveggen, klaffen oppe (beholdt hele) og klaffen nede, (her beholdt jeg ca 12 cm), samt ca 12 cm av sideveggen i kassa.


Forlenget klaffen oppe før jeg fant midten og klipte bakveggen i en spiss. Forsterket klaffen bak med en bit papp slik at den ikke skulle "brette" seg.


Skar hull til vindu på bakveggen. Klipte pappbiter i bakveggens lengde og ca 12 cm bred til 2 etg, og to takplater, de går litt utover veggen.


Alt er limt sammen med brunteip, pass på at 2 etg er rett slik at ikke nissene faller ut.
Dette arbeidet er lurt å gjøre ferdig først, da små barn kan bli lei av å vente.


Tapetklister i avklipte melkekartonger og revet avispapir. Dypp hendene i "slimet" som den mellomste sa, æsj så ekkelt, og så ekkoet med siden av: "ekkelt". Men de likte det godt og synes det var gøy. Dekk strimler med lim på begge sider og stryk de på med hendene.


De var flinke og tålmodige.


Huset er dekket med avispapir, vi rakk ikke male det for det trenger litt tid å tørke.

JOSEF

Josef fikk snart høre den store nyheten. Josef var snekker og trolovet med Maria. Han bleknet da Maria fortalte han om engelen og forsto slettes ikke at Maria skulle bli mor til Guds sønn. I flere dager gikk han og grublet på dette. Tankene plaget han ordentlig. Men så en natt viste Herrens engel seg for han i en drøm. Han snakket og sa: ”Josef, vær ikke redd, men pass godt på Maria. Barnet hennes er Guds sønn og du skal gi han navnet Jesus.” Josef våknet av drømmen med ett rykk. Nå skjønte han at Gud hadde en oppgave til han også. Han elsket Maria og tok godt vare på henne i de lange månedene mens de ventet på at barnet skulle bli født.


Så kommer Josef inn i stallem sammen med Maria og Gabriel.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Jeg blir kjempeglad for kommentarer av alle slag.