Søk i denne bloggen

søndag 30. oktober 2011

Barnekjoler til Messa på Lillestrøm.

Det ble noen barnekjoler i helgen, ikke bare det da, har og laget noen armbånd men de har jeg ikke tatt bilde av enda. Alt i reneste Redesign av baneklær. En del barne T skjorter, med flekker, partiene med flekker er klippet vekk og erstattet med andre tekstiler. Kjempesøte kjoler ble det isteden for loppemarked eller bruktbutikken eller enda værre søpla.....

Redesigned litle girls dresses, all made of old used clothing.
For the Art and craft fair at Lillestrøm 18-20 nov.



Et gammelt skjørt som er omsydd flere gang, denne gangen sammen med en gul T-skjorte ble det en kjole, ca str 2-4 år ettersom om man vil ha tunika eller kjole, med andre ord kjolen vokser med barnet.


Et skjørt og en voksen topp til en søt kjole med kapper, orange knapper, og ja stolpen skal være skjeiv. Bak er det en detalj med en knapp som egentlig er fra et smykke fra Spania.Ca 1-2 år.


Bak.


Lilla og rosa, Beneton T- skjorte og en voksen lilla topp,med blondekanter. Ble til kul lang kjole til ca 2-3 år.


Detalj av kanten nede.


Lime trøye som hadde flekker nede på ermene, en voksen rød velour topp, og en rest lime stoff til nedkant. Julekjole? ca str 3-4 år.

onsdag 19. oktober 2011

St Petersburg igjen, IKON.

Inspirasjonen lenge leve.
Som dere vet så er jeg også lærer, utdannet innen kunst og formgivning. Men i år har jeg en halv 1 klasse og jeg har fått faget RLE: Religion, Livssyn og Etikk.
I årsplanen står det at de skal lære om helgner, denne gangen om Jomfru Maria. Først snakket vi om helgner, hva det er, og at Jomfru Maria finnes i flere religioner.

Jødedommen: Maria en prinsesse av Davids ætt.
Kristendommen: Her er hun mor til Jesus.
Islam: I Islam er hun den mest respekterte kvinneskikkelsen foran både Hagar, Hawwa, Fatima og Aisha. Hennes verdi og status er ikke gjenstand for debatt, den godtas uten innvendinger. I Islam er dessuten Maria ikke bare jomfru selv,men hun er i tillegg født av en jomfru.
Ifølge Koranen ble Jesus født på en mirakuløs måte ved Guds vilje, uten en far. Hans mor blir ansett som en ren og respektfull kvinne. Koranen slår fast at Jesus var et resultat av jomfrufødsel, men at verken Jesus eller hans mor er guddommelige.
Koranens nittende sura er oppkalt etter henne, og omhandler til en viss grad hennes liv. Av alle Koranens 114 sura, er hun blant bare åtte personer som har fått en sura oppkalt etter seg. I islam, blir hun ofte referert til som Maryam, Umm Isa (Maria, Jesu Mor)(Profeten Isa). For muslimer blir hun et symbol på hengivenhet til Gud og pietet.

Siden jeg her vært i St Petersburg og deriblandt besøkt et Ikon verksted så ble inspirasjonen min at de kunne male et IKON av jomfru Maria.
Og under her kommer resultatet.


Maria og Jesus.Fra Ikon verkstedet.


For de som lurer på:
Helgen: En person som har levd et bra liv og hjulpet mange mennesker, når han/hun dør bestemmer kirken at de skal bli helgen fordi de har vært så snill. Disse personer har tittelen sankt (hellig) foran navnet sitt. De har glorie rundt hodet som viser at de er hellige, denne er og ofte i gull.

Ikonene: er «lysende» bilder, ofte er de belagt med bladgull, det viser at det reflekterer den himmelske virkeligheten, dette gullet symboliserer lyset fra Guds rike. Ikonene er som vinduer til Guds verden, og har derfor en rituell funksjon i ortodoks kult. Gud snakker til menneskene gjennom Ikonene.


Et ikon i verkstedet som skal restaureres.
Verkstedet var i klosteret der vi bodde under oppholdet.


En dame som maler på et Ikon.


Ikon under restaurering og nesten ferdig. Dette kan vel være Jesus og barna.


Maria og Jesus.

Og her kommer barnas IKONER. De fikk i oppgave å male Maria slik de tenkte hun så ut. De malte med gul farge der de ville ha gull. Og jeg har malt på gullet og rammene rundt.
Og tenk på at disse barna er bare 6 år, noen bare 5 år. Er det ikke fantastisk.


Maria og Jesus.


Maria med mange symboler.


Jomfru Maria.


Jomfru Maria.


Jomfru Maria.


Jomfru Maria og Jesus.


Jomfru Maria.


Jomfru Maria.


Jomfru Maria.


Jomfru Maria med diamanter i glorien.

lørdag 15. oktober 2011

Norges varemesse på Lillestrøm 18 - 20 nov.

Jeg skal være med på Norges varemesse på Lillestrøm i november. Og det ble det berømmelige sparket til å bli ferdig med noen kjoler fra blomster koleksjonen min. De var klippet og klar, det var bare tiden som aldri ble til.
Her er noen smakebiter. De er ikke helt ferdig, skal strikke kraver til dem, og da skal dere få se hele kjolene.


Stofftrykk fra mitt opphold i Narvik sydd på i front og på erme.




Blomster i front.


Og blomster igjen.

I will attend the Norwegian Trade Fair in Lillestrøm in November. So now I got the ultimate kick to finish some dresses from the "Flower collection", who have been laying there for a while. Here are some details. I will knit collar on them, so I show the whole dress later.

tirsdag 4. oktober 2011

Apropo St Petersburg.

For lenge siden, det kjennes iallefall slik ut, for 15 år siden ble jeg ferdig å brodere et bilde av "St Basils katedralen" ved den røde plass i Moskva, som ligner på blodskirken i St Petersburg.



Brukte flere år fra jeg begynnte til jeg var ferdig i 1996.
Det var under etterdønningene etter den kalde krigen og jeg kaldte det for "Blomster over Moskva", for meg er blomster vakre og et symbol på fred og kjærlighet.
Her er en titt:


"Blomster over Moskva". Av majoban 1996 (ferdig)

Ellers må jeg si at dette arbeidet kan på langt nær måle seg med de abeidene vi fikk se på broderiskolen i klosteret Saint Petersburg metochion of the Optina Putstyn`monastery som vi bodde i da vi var der. Som dere kan se en smakebit av her:

Et stort arbeide av et teppe de skal bære ned i klosteret ved spesielle anledninger. Dette har de brukt 3 år på til nå. De bruker ekte gull- og silketråd når de broderer. Det er på en måte som å tegne og fargelegge med tråd i fine små sting til hele flaten er dekket.


Detalj fra bildet, Hun som ligger der er gudemoren, dette er Russisk Ortodoks religion og de "hyller"/tilber også moren(Maria) til Jesus på forskjellige måter. Hvis jeg ikke tar mye feil så forestiller dette hennes død.


Håndbrodert fane som er i bruk ved spesielle anledninger.


Dette er nok Jesus......


Her sitter en liten medhjelper og ruller gulltråd på verkstedet.

De har og en broderiskole der folk kan komme å lære dette håndverket. Det er 5 faste ansatte som jobber der og som holder kurs og underviser på skolen.

In 1996, I was done with an embroidery, which I called "Flowers of Moscow". Inspired by the end of the Cold War.
Of course it can not compete with these beautiful embroideres from the embroidery school at the monastery Saint Petersburg metochion of the Optina Putstyn`monastery where we lived at our stay in St Pertersburg. The major work has taken 3 years to embroidery, it is a blanket for use on special occasions in the monastery and I think it represents the god-mother. They use real gold and silk thread in the work. It is like they draw and color with thread. The red is a tab, and the other one is an embroidery of Jesus. At the bottom there is a little helper rolling gold thread on the spool.
De driver og en skole der man kan lære å brodere.Tillat innskrivning av fonetiske tegnSkriv inn en tekst eller en nettadresse, eller oversett et dokument.
Avbryt
Oversettelse fra norsk (bokmål) til engelsk
At the school people can learn to embroider.