Søk i denne bloggen

søndag 27. juni 2010

Redesign med inspirasjon fra Spania.

Endelig er bildene tatt, her kommer en liten kavalkade av to antrekk på min flotte modell.
















Foto: May Ness.

søndag 20. juni 2010

Redesign med spanske hagegjærder i mur.

Da kommer en smak av neste antrekk, det ferdige antrekket kommer litt senere. Den skal fotograferes med min vakre modellveninne og shoten er utsatt en uke. Så etter neste helg kan den vises.


Gjærdemønster.


Detalj av gjærde.


Deler av borden.


Dette er borden som går nedover langs skjørtet foran. Samme bord er på ryggen til jakken.

I dette antrekket har jeg brukt Tunge grønne fløyelsgardiner og lette "krøllete" cherise gardiner i polyester.

torsdag 17. juni 2010

Give away Hos barnigjen.

Nettbutikken deres har passert 600 besøkende og derfor arrangerer de en give away med flotte premier, her ser dere en av dem, en skjønn pute. Gå dit å se flere premier. http://barnigjen.blogspot.com/

onsdag 16. juni 2010

Grua Cafe i Drammen.

Lørdagen var jeg på tur til Drammen for å bygge nettverk til "The Firm". Den hyggelige damen fra Løkkehaven, Signe Fjelstad var min guide og "coatch" for dagen.
Vi var på Påfyll, frelsesarmeens cafe i Drammen først å hilste på mange hyggelige mennesker, kjøpte en skinn toalettveske fra gullmerket til fretex.

På Landfalløya like ved Drammenselven ligger Cafe Grua, den åpnet i april i år. Det hyggelige vertsskapet er fra Island og heter Oscar Thorsstinson og Soffia Hreinsdottir.Her serveres den desidert beste pizzaen jeg har smakt noen gang. De selger og brød og andre bakevarer og vulkansk aske fra Island.
Ved siden av cafeen ligger et AMJ Pottemakeri, med delikat hvitt dekketøy. I cafeen og i et lite Galleri er det utstillt bilder og små pikekjoler for salg.
Utenfor er en stor terasse hvor man kan sitte å nyte utsikten utover elven.
Her snakket jeg med Soffia om å eventuellt stille ut senere på sommeren/høsten i år, og håper det går i orden. Det er en plass hvor jeg tror antrekkene mine og kanskje det samiske vil trives veldig godt.


Den hyggelige innehaveren bak disken og min "coatch" til høyre.


Vi prøvde Seranoskinke og parmasan med ruccola på ene halvdelen og pepperonipølse, greddost og kremost på den andre. Pizzaene er stekt i en ekte steinovn fra Sardinia og bare etter 3 min i ovnen kunne vi nyte en smak av italia.


Ferskt brød i lange baner: Flerkorn, Softkorn, Italiansk, Bananbrød, Islandsk rugbrød,Partybrød, Toscanabrød, Urtebrød. Jeg kjøpte et gratinert med ost og hadde det til suppen dagen etter, nydelig!


"Husene i Bærum", fra utstillingen de har akkurat nå og servise fra Potteriet vegg i vegg.


Delikat hvit keramikk mot hvit skapvegg.


Hele cafeen var innredet i lyse farger med innslag av gamle møbler innimellom, vi satt i en gooood sofa med lenestoler fra en svunnen tid.


En tur innom det lyse og trivelige Potteriet.


Yndige pikekjoler i rekke til salg.


Servise uten hank med relieffdekor.


På pub for oppsummering, litt slitne begge to, Signe.


Bestemor te med melk!!?!!! fargen ble nydelig da.....


Takk for i dag, signatur og et lite kunstverk fra min coatch, hun komer dere til å se mer av her på bloggen, hun har noen malerier jeg gjerne skulle foreviget og vist her.

onsdag 9. juni 2010

Give away hos Rosetrend

Giveaway hos Rosetrend som har rundet 10000 besøkende.Gå på bloggen hennes her å delta.







Hun er opptatt av å ta vare på gamle tradisjoner og håndverk som rosemaling. Her har hun trukket gamle rosemalingsmønstre inn i moderne design, utrolig kult og innovativt. Hun har drevet med rosemaling siden hun var 12 år, og det er noen år siden. Oppfordrer dere alle til å ta en tur til henne å se.

søndag 6. juni 2010

Redesign arrangement med konkurranse i Løkkehaven i Sandvika utafor Oslo.

I år igjen var det catwalk i Løkkehaven i Sandvika, vi var 28 deltakere som konkkurerte i tre klasser. Temaet var noe nytt av noe gammelt. Dommerene var Anita Hegerland, Daniel Franck, Jono el Grande, Anbjørg Sætre Håtun og Marie Eivik, som er fra importøren til Janome , var nok ikke helt forberedt på hvem som skulle være dommere, så jeg fikk nok et sjokk å se Jono sitte der oppe på dommerbordet.... Arrangør var en kjekk mann ved navn Øyvind Bay og hans frue Anne Karin som eier og driver Asker og Bærum Symaskinsenter, makan til hyggelige mennesker, gå dit å sjekk butikken deres, de kjører og symaskin kurs. Jeg traff og en hyggelig dame som het Signe, vi pratet lenge før hun fortalte at hun var journalist i A magasinet i Aftenposten, og hun likte drakten min veldig godt.....
De hadde utlodding og auksjon av to kjoler. Allt overskudd og kontigenten vi betalte gikk til Frelsesarmèen, bare det var grunn god nok til å delta.


Broa i idylliske Løkkehaven som vi gikk catwalk på.


Oversiktsbilde av stand plass og scene, med gressbakken foran der det samla seg masse mennesker etterhvert.


Denne flotte damen er utdannet kjole og draktsyer og har en kjole av sengetøyarmer, frotetrøyeoverdel og et jeansskjørt. Tror også sløyfen i håret var selvkomponert.


Brura kom ut som nr 7, hun burde vel vært grand finale. Kjolen er sydd av en brodert duk med kamuflerte kaffeflekker, bryststykket er dekket av heklebrikker.


Slepet er formet som et hjerte av heklebrikker, og kan tas av om man vil bruke kjolen til selskapsbruk. Sydd på under ei uke, og hun kom på delt førsteplass og fikk publikumsprisen.


Brura møter paraply....


Jakke og skjørt for regnvær, sydd av to paraplyer. Kjempekult og innovativt.


Dette er catwalkens eldste deltaker, hun hadde sydd seg en kåpe med et mønster fra 1920, den er sydd av et veggteppe/pledd hun hadde kjøpt for mange år siden i utlandet. Hun hadde og flere hatter som kunne brukes med kåpen. Sprekt.



Hun her hadde sydd seg skjørt og leggvarmere av en strikkegenser og vest av et vevd teppe, med krave av en rev. Tenker hun hadde det litt varmt.


Endelig min tur etter sommerfuglsug og mangel på vann.


Da er jeg selv på vei ned fra den røde løperen etter å vært oppe hos dommerene.


Selvdigging.....


Takker publikum for applausen.


Bukse av en skjorte, bolero av en bukse, trenger jeg si mer.....


En av klassene var mor og barn, og ingen sa vel at barnet skulle være ca 80 cm og tre år..... Mor og datter (17 år) i to sjal som er sydd til en kjole, disse kunne med enkle grep endre båndene og få ny design på overdelen, de kunne og brukes på vrangen, lekkert.


Flanellslaken kan brukes til mye, søt kjole, mamelukk og lue, godt å holde mammas hånd på catwalken.


Ei lita jente med rød kjole sydd om fra et plagg kjøpt på fretex på Sandvika, tror nok det er mamma som er syersken.Søt va ho iallefall.


Komplimentærkontrasten blå/oransje, sprek kombinasjon, med ei stilig håndveske av syltetøyglass og reim av oransje blomster. I like....


Langt skjørt med aplikasjoner og lang jakke, vet ikke hva hun har brukt, men hun kom på en delt førsteplass med brura for dommeren kunne ikke bestemme seg....


Skjørt av en 80-talls regnjakke med gardinfrynser nede, god ide....


Lang jakke av de slitte yndlingsjeansen.


Denne lille familien vant mor og barn klassen. Kjolen til mor er av 70-talls sengetøy og en snekkerbukse. Jentas kjole er overstrødd på fronten med heklebrikker og jeanslommer og morsomme detaljer. Den lille gutten hadde hel bukse med mors kjolestoff i front og jeans bak.


Mor og barn matcher hverandre i oldemorblonder og loftfunn. Til og med lillemann som ikke var med på catwalken hadde matchende bukse og hatt og hang på mammas hofte i matchende bæresjal.


Struttekjole en av de tøffeste synes jeg, hun vant og noe selv om hun ikke kom på første plass.


Ung jente med kort selskapskjole, vet ikke hva hun har brukt, men fin var hun.


Denne lille frøkenen har sydd for første gang, hun kunne ikke være mer enn 10-11 år, selv designet og med mange fine detaljer, hun vant da og ungdomsklassen.(hun heter Carmen og er 10 år.)


17 år og designer. Eneste gutten i høneflokken med eget plagg, morsomt, vi vente spent på fortsettelsen.


Det var og mange flotte veteranbiler parkert rundt om kring.


Ei lita ei som tøyser i omkledningsrommet. Kjolen har jeg sydd av en sommer topp i bomull og et smalt skjørt i viskose. Hun synes det var stas atte mimmi gikk sånn moteting.....


Påkledning, sjekker at skoen sitter som den skal....


Gjør sg klar til dyst.