Søk i denne bloggen

torsdag 29. april 2010

Redesignet bryllup

Vi giftet oss sommeren 1988 og igjen sommeren 2009. Planleggingsfasen siste gang var kort og pengene få. Så hva gjør vi? Jo vi gjenbrukte og slo bryllupet sammen med barnedåpen til den lille jenta og overrasket alle gjestene. Så sydde jeg bryllupskjolen av det jeg hadde i skapet, og kombinerte den med en skoleoppgavekjole jeg hadde. Barnas kjoler ble redesignet av gamle kjoler og bruktfunn. Tapet, stetteglass og dekor ble kjøpt inn på bruktbutikk, og buketten er roser fra Rema og lav plukket i fjellet. Kaken laget dattern og middagen brura. Lokalet var gratis så da var vi klar.



Over kjolen er sydd etter mønster til den samiske kofta mi. Istede for ull er den sydd i et tynt gardinstoff i bomull og polyester, istede for påsydde bånd er det sydd biser på erme og nerkant. Underkjolen er en oppgave jeg hadde på høyskolen og er en brudekjole i silke med maskinbroderier inspirert av rosemaling langs kanten nede. Underskjørtet er i tyll for å skape vidde.Beltet er perlevev og kjøpt på Gina Trikot. Brosjen er en ørepynt som er kjøpt på bruktbutikk.


Foto: Grethe Einarsen


Foto: Grethe Einarsen

Foto: Grethe Einarsen

Krona er laget av metalltråd som er surret, og skinnlapper med tinntrådbroderi. Hengene symboliserer tro, håp, kjærlighet, livssirkelen og engelen for beskyttelse.

Foto: Grethe Einarsen

Komagene er gamle, de ble innsatt med fett og fikk nye bånd, i skinn med tinntrådbroderi og silkedusker.Buketten er satt sammen av roser fra Rema og reinlav som e plukket på fjellet og oppbevart i pose til dagen før.


Foto: Grethe Einarsen

Og mannen, han hadde julebordsdressen og istede for slips som han ikke liker, en halspynt i tinntrådbroderi med egendesignet motiv.


Datteren og den lille hadde sart rosa kjoler som er redesignet. Den lille i en kjole som egentlig er en lang blondekjole kjøpt på loppemarked, som datteren brukte til dåpskjole til dukkene sine.Bærestykket og luen er sydd av en duk. Datteren sin kjole er en ballkjole kjøpt på bruktbutikk, stroppeløs og fotsid. Da vi kom hjem oppdaget vi mange flekker som vi måtte skjule.


Klipte kjolen av ved kneet og lagde brede stropper.



Den hvite dekoren er samme motiv som nede på min kjole men her er den trykt på med svulme, teksten "my little angel" er trykt i sølv, begge deler for å dekke over flekker.Hun fant et nydelig smykke på Glitter som passet godt til og det var det eneste i hele byen i den fargen.


Dåpskjolen i rosa til ei lita jente.


Den store jenta hadde en kjole fra Egypt, men en dag ville hun male, og det er jo koselig, bare at hun valgte glassmaling istede for vannfarger og hun glemte å kle av den fine kjolen. Men det gjorde jo ikke noe for det var bare å gi den til mimmi for hun fikser alt..... kunne jenta fortelle. Vel, klipte bort malingen nede på skjørtet og satte i stykker fra dattera sin kjole, heldigvis samme farge. Sydde flere blomster over flekkene på bærestykket, og satte på puffarmer og brede stropper slik at hun ikke skulle være så naken oppe.


Det er kjedelig å sitte stille lenge, god å komme ut å få løpe.


Bordet hadde dattera ansvaret for siden det egentlig var en barnedåp. Fant en rull med tapet på bruktbutikken sammen med en mengde søte 80-talls rosa pyntegjenstander og stetteglass. Hjertet i reinlav lå slik å ventet på oss på fjellet, vi klarte å frakte det intakt med oss ned. Og det matcher perfekt buketten. Bordkortene er hjerter klippet ut fra tapeten og lagt i glassene. Her oppe ved bordenden satt da brura og brurgommen.



Stetteglassene i forskjellig form og størrelse er fyllt med vann med rød konditorfarge og roser. De plassert i grupper på bordet. Vi var rundt på gårdene å fikk låne sølvlysestaker så det rakk til hele bordet. De rosa pyntegjenstandene er plassert i grupper og langs hele bordet ligger ranker med rosa perler.


Rosene på kaken som er laget av datteren.Ellers var kakene laget på dugnad.


Bryllupsnatta ble tilbragt hos en veninne i hennes ekstra lille krypinn, dette møtte oss da vi kom hjem klokken 6 om morgenen.


....og dette....søttt og kos.


....og dette.

En bryllupsgave

En av bryllupsgavene var en overnatting på byens gjestegård. Ikke bryllupsnatta for da va vi så lenge oppe, men natten etter.


Badet.


Kosekrok.


Buketten måtte være med.


Frokost i spisesalen.

Bryllupsreise på lavbudsjett.


Startet turen i Abisko, vi gikk Rallarveien til Katterat med en sving innom Rombaksboten. Tok oss god tid og overnattet flere netter og kosa oss ordentlig. Hadde mat og vin depot på veien, så vi manglet ikke noe.


Langs Tornetresk.


Frokost i Tornehamn, etter ei natt i Gapahuk.


Siden det var i Rallaren og kokkas fotspor vi gikk var det naturlig å gå innom rallarkirkegården i Tornehamn å legge ned brudebukettet på graven til Svartabjørn.


Vi slapp da å bygge jernbanen da. Rallarveien går ved siden av sporet og er en fraktvei for det rallerene trengte til å bygge banen.


Lunsjrast og hvil av trette ben.


Det er ikke så mange ord å si om dette, men vakkert er et av dem.






Malmtoget va en trofast venn, det passerte ofte.


Grensepassering.


Rester av en bygning på grensen. Brukt til å sette inn togene, den var rund med et endespor og en dreieskive i midten som dreies dit hvor toget skulle stå. De ble plassert i en sirkel rundt dreieskiven.


Det er ikke tvil om at vi er kommet inn i Norge....og langs berget til venstre gikk vi over linja.


Framme på Katterat, der ble vi mottatt med korpsmusikk fra Rombaksmusikken og kaffe.


Den siste natta gikk vi ned til Rombaksboten, der var bare vi, overnattet i Paulsjåen. Det va en utrolig opplevelse, stillheten og det å bare være oss der.


Skotørk og frokost i botn før turen igjen gikk opp til Katterat og Svartabjørnmarsjen.
Det var en uforglemmelig dag og bryllupsreise, vi kommer alltid til å huske den. Spesiellt siden vi også havnet på førstesiden av lokalavisen......

Redesignet bryllup

Følg med ....kommer snart.

onsdag 28. april 2010

mandag 26. april 2010

Festantrekk


Dette er noe av det som skal brukes sammen mad den spanske inspirasjonen......
Kommer til å legge ut smakebiter helt til antrekket er ferdig, så dere får vente i spenning.....

søndag 25. april 2010

Redesign: Rund duk til et skjørt.


Jeg er veldig glad i skjørt , og da skjørt som er litt 50 talls inspirert, man tager en rund sommerduk, og vips så har man et skjørt med stor vidde. Så da er det bare på med danseskoene og svinge seg.

Redesignet fuglebrett.


Ho e ikke gammel før ho begynne, her har ho vært ute med mannen i huset og snekret gamle rester etter diverse bygging til et søtt og utradisjonellt fuglebrett. Så gjenstår det å se om noen fugler vil komme på besøk.

onsdag 21. april 2010

Redesign av tak kledning.


Været er nydelig, sola skinn og vi er mye ute. Den innerste tak kledningen kan og redesignes, eller gjenbrukes på godt norsk. Mannen har laget sandkasse til lillejenta av kledningen. Den skal og males i trebitt tjære når vi får ryddet opp på utsiden etter takraset og askeskyene, tør jo ikke akkurat male noe når det er fare for askeregn.

tirsdag 20. april 2010

Besøkteller

Nå har jeg registrert meg på Bloggurat.

Redesign kan være så mangt.....




For 1,5 måneder siden fikk jeg en stor lekkasje i taket på mitt verksted, alt måtte flyttes ut og nytt tak måtte legges. Nå er heldigvis alt i orden og jeg sitter her å ser i mitt nye hvite tak. De gamle takplatene ble lagt ut for å kjøres på fyllingen, men en kreativ mann ville det anderledes. Takplatene ble et søtt dukkehus til jenta, som da etterhvert skal males lilla, hennes yndlingsfarge. Dukkehuset er til utebruk. Og sannelig ble det ikke en lenge etterlengtet putekasse til mor også, den skal males i Trebitt beis farge: tjære, slik som resten av hagemøblene.